5 veje til et sundere kontormiljø


5 veje til et sundere kontormiljø

Vi ved det efterhånden alle sammen godt! Et sundt og optimalt kontormiljø sker, når der er gode relationer mellem medarbejderne. Men hvordan sørger man for, at dette sker på kontoret? Og hvad kan du gøre som manager?

Firmaarrangementer

Det er vigtigt at arrangere nogle firmaarrangementer for dine medarbejdere. Hvis man kan lære hinanden bedre at kende på et kontor, er der nemlig større chance for, at man kan skabe gode relationer.

I kan selvfølgelig prøve jer af med nogle af de mange klassiske former for firma-arrangementer såsom julefrokosten og sommerfesten. Dog findes der nu til dags også mange andre ting, som I kan lave sammen som kolleger.

Har du eksempelvis før hørt om teambuilding? Når man hører dette ord, tænker mange straks på overlevelsesture ude i skoven. Dog behøver teambuilding ikke at handle om dette! Der findes meget andet, som man kan lave, og det kræver kun en kort søgning på internettet. I vil hurtigt finde mange forskellige forslag til, hvad I sammen kan foretage jer, for at komme tættere på hinanden.

Tal sammen om jeres behov

Når der skal tages beslutninger i virksomheden, og specielt hvis det kommer til at berøre dine medarbejdere, er det vigtigt, at medarbejderne bliver inkluderet.

Herunder vil vi eksempelvis pointere, at hvis der skal nyt udstyr til, bør det diskuteres med medarbejderne. Som manager kan det jo være svært at vide, hvilke behov medarbejderne reelt har. Hvad end du ønsker at investere i udstyr fra det velkendte Lenovo brand – eller noget helt andet – kan du nemt involvere dine medarbejdere i denne beslutningsproces.

Optimer MUS-samtalerne

Som manager eller virksomhedsejer er du selvfølgelig forpligtet til at have de obligatoriske MUS-samtaler. Her er det selvfølgelig vigtigt, at du lytter til, hvordan medarbejderen har det – både i forhold til arbejdsopgaverne og i forbindelse med det sociale i virksomheden.

Her har du dog også mulighed for at tale med medarbejderen om, hvad vedkommende kunne ønske sig på kontoret, for at få et helt optimalt og sundt arbejdsmiljø. Måske har medarbejderen gjort sig nogle tanker, som du slet ikke har tænkt på?

Udstyret!

Til sidst er vi selvfølgelig nødt til at nævne vigtigheden af det rette udstyr. Som virksomhedsejer eller manager har du selvfølgelig også før hørt om ergonomiske møbler, og hvor vigtige de er i kontor verdenen. De rette møbler og godt IT udstyr skaber uden tvivl fundamentet for et godt kontormiljø! Dog kan disse møbler og udstyr sjældent være nok til, at en medarbejder synes, at kontormiljøet er helt ideelt. Der skal selvfølgelig også noget socialt til.