Derfor bør du leje dig ind hos et kontorhotel


Kontorhoteller er med rette blevet et mere og mere populært fænomen. Mange virksomheder har allerede taget coworking til sig. Ved at være en del af et kontorhotel har du mulighed for at få fuldt møblerede kontorer, have adgang til fællesfaciliteter og samtidig kende dine månedlige faste udgifter. Er du og din virksomhed de næste, der skal hoppe med på den populære bølge?

Hvis du netop har startet din egen virksomhed, eller blot går med tankerne om at være en del af et fællesskan med andre, der ligesom dig, ønsker at indgå i et netværk med plads til forskellighed, åbenhed og vidensdeling, så er kontorhotellet en rigtig god mulighed for dig, da der er plads til alt fra enkeltmands-startups til mere etablerede virksomheder. 

 

Hvorfor vælge et kontorhotel?
Et kontorhotel er en bygning, hvor små såvel som store virksomheder har mulighed for at leje sig ind i kontorer og deles om kontorernes fælles faciliteter, hvor der for eksempel vil være kopifaciliteter, fælles kantine og fælles mødelokaler til rådighed, og dét er der mange fordele forbundet med. Når din virksomhed vælger at leje sig ind hos et kontorhotel med andre virksomheder eller selvstændige, så er kontorerne altid møblerede fra start, hvilket er en fordel for dig, så du allerede fra start kun skal fokusere på din virksomhed og ikke på de praktiske ting, der er forbundet med at indrette et kontor fra bunden. Hvis du alligevel går med tanken om at vælge et almindeligt erhvervslejemål, skal du investere penge i diverse møbler, hvorfor du kan risikere at skulle investere et stort beløb alt efter hvor mange ansatte din virksomhed har. Et kontorhotel kan dermed spare dig vigtig tid og mange ressourcer i opstartsfasen eller i en periode, hvor ordrene vælter ind og tiden er knap.

En hverdag i et kontorfælleskab bærer ofte præg af et fokus på sparing og et fællesskabeligt arbejdsmiljø. Med et kontorhotel som din arbejdsplads er der også langt større mulighed for at sikre, at arbejds- og privatliv ikke flyder sammen. Mon ikke, at det også vil være en fordel, at du i det daglige har mulighed for at indgå i et fællesskab med andre ’kollegaer’, som kan bidrage til vidensudveksling og et større netværk.

Hvis du samtidig ønsker at indgå i et fællesskab, hvor du og dine kollegaer blot skal fokusere på at drive jeres virksomhed, er et kontorhotel en rigtig god løsning for jer, da der på forhånd er etableret internetforbindelse og telefonlinjer, som kontorhotellets dygtige personale administrer. Kontorhotellets personale kan ligeledes være behjælpelige med at passe telefonen, tage imod dine gæster samt varetage mange andre administrative opgaver. Du skal heller ikke tænke på rengøring, da denne service også er inkluderet i den månedlige leje og der er heller ikke nogen startomkostninger forbundet med at vælge et kontorhotel, som din næste arbejdsplads.

 

Kan det betale sig at være en del af et kontorhotel?
Selvom kvadratmeterprisen i et erhvervslejemål oftest er billigere end ved et kontorfællesskab, så er kontorfællesskabet alligevel billigere, hvis man også medregner serviceomkostninger, som cirka udgør 50 procent af de samlede lejeudgifter. En fordel ved et kontorhotel er nemlig også, at alt er inkluderet i den månedlige pris. Lige meget om du tænker på rengøring, internet, forsikring eller sågar kaffemaskinen, hvilket bidrager til, at kontorfællesskabet både er en økonomisk og tidsbesparende gevinst for dig og din virksomhed. Der er mange fordele forbundet med at vælge et kontorfællesskab fremfor et ganske almindeligt erhvervslejemål, men én af de største fordele synes at være, at du ikke pludselig bliver overrasket over uforudsete udgifter. Kontorhotellet er netop også blevet så populært og attraktivt, fordi fænomenet generelt bliver associeret med få økonomiske overraskelser og gennemsigtighed, hvorfor det også er langt mere overskueligt for dig at lægge et præcist og retvisende budget.

 

Attraktive korte bindingsperioder
Endnu en fordel ved at vælge et kontorhotel, som din arbejdsplads er, at bindingsperioden ofte er mellem 1-3 måneder. De fleksible og korte lejeaftaler betyder, at du nemt og hurtigt kan opsige din plads hos kontorhotellet, hvis din virksomheds situation ændrer sig. Ligeså vel som, at lejeaftalerne er korte, har du også mulighed for hurtigt at flytte ind hos kontorhotellet eller løbende tilpasse din virksomheds kontorstørrelse, hvis behovene ændrer sig. Det er dermed ikke nødvendigt at leje et kontor, der er større end dit nuværende behov, da der ganske simpelt er stor fleksibilitet forbundet med at leje sig ind hos et kontorhotel.

Fordelene ved et kontorhotel er mange, hvorfor dette marked også er det hurtigst voksende marked i den europæiske ejendomsbranche. Omkostningerne ved et lejemål hos et kontorhotel nær dig og din virksomhed inkluderer alle udgifter og dermed ikke blot huslejen. Sammenlignet med et almindeligt erhvervslejemål, vil kontorhotellet virke dyrt, hvis du blot vælger at fokusere på kvadratmeterprisen. Men hvis du derimod medregner alle de services og besparelser, som er inkluderet, når du lejer dig ind hos et kontorhotel, vil du både spare tid og ressourcer, hvilket er favorabelt for dig og din virksomhed.

Helt grundlæggende bør du vælge at leje dig ind hos et kontorhotel, hvis du ønsker en nemmere hverdag, hvor du blot skal koncentrere dig om det allervigtigste; nemlig at drive din virksomhed.