Er det bedst at arbejde hjemmefra eller ude som selvstændig?


Flere selvstændige har valgt at have hjemmekontor. Dette kan fungere ganske fint for nogle, hvorimod andre har for svært ved at fokusere. Derfor er det store spørgsmål jo, om det er noget, du som selvstændig kan.

For det er ikke altid lige så let, som det måske virker. Hvert fald ikke for alle. For der kan forekomme en hel del distraktioner, når man sidder i sit hjem. Og pludselig mister man fokus, og laver noget helt andet. Det handler altså hovedsageligt om, hvordan du arbejder, og om du mister fokus derhjemme eller ej.

Der er både fordele og ulemper ved et hjemmekontor

Lad os starte med nogle af fordele ved at have et hjemmekontor. Til at starte med, er der ingen transporttid. Det vil jo sige, at du kan stå senere op eller holde fri tidligere. Derudover kan du lave lige, hvad du vil, når du holder pause. For eksempel kan du læse nyheder.

Er du for eksempel interesseret i iGaming, kan du sidde i fred og læse med. Læs meget mere hos iGamingNyheder.dk. Er du til musik, mens du arbejder, er det jo bare at skrue op. For så forstyrrer du ikke andre, hvilket er meget rart.

Der kan jo også være nogle negative sider ved at arbejde alene på hjemmekontoret. Dette kommer dog fuldstændig an på, hvem du er. Til at starte med, er du jo alene. Dette er noget, mange ikke bryder sig om. Har du med kunder at gøre, er dette dog ikke så galt. Derudover kan det også bare være rart at have nogle at drøfte diverse sager med. Så det er bestemt noget, nogle savner. Men er du selvstændig, er det slet ikke sikkert, at du har ansat nogle jo. Så der kan hjemmekontoret være en fordel. For så sparer du penge ved ikke at leje noget.

Flere selvstændige vælger at leje et kontor eller en bygning

Har du en virksomhed, hvor du har ansatte, kan et kontor eller en bygning være en super løsning. For så har alle et sted at møde på arbejde, hvor I alle er sammen om det. Det er noget, de fleste værdsætter og trives godt med. Samtidig kan du også se dine ansatte i øjnene, hvilket er en ganske rar ting. Sammenholdet bliver også bare stærkere, hvilket jo er meget vigtigt på enhver arbejdsplads.

Selvom et hjemmekontor kan være super hyggeligt og belejligt, kræver det en vis disciplin. Føler du ikke, at du kan leve op til dette, er det jo en ærlig sag. For det er der rigtig mange af os, der ikke kan. Og så er det bare nemmere at komme ud af huset, og arbejde et sted, hvor du kan fokusere. Dette er især gældende, hvis du har en familie. For er du ikke alene i huset, har du nok lyst til at se familien. Så er det ikke så fedt at kunne høre dem lige udenfor døren. Men så ved du til gengæld, at så snart du er færdig med arbejdet, kan du gå ud og kramme dine elskede.